Boekrecensie Macramé in Colours

Stefanie van Heusden maakte als zeilster kennis met verschillende soorten knopen, die ze nu ook in haar macramé-werk gebruikt. Haar ervaring met allerlei knooptechnieken en haar enthousiasme voor andere culturen, verwerkte ze in dit kleurige boek.

Het onderscheidt zich van andere macramé-boeken door de markante ontwerpen en het gedurfde kleurgebruik, dat de bonte kleuren van Afrika en Zuid-Amerika voorrang geeft op de Boho-pasteltinten van het meeste modieuze macramé-werk. Na een korte uitleg over de (historische) achtergrond van knooptechnieken en macramé volgen de werkstukken.

Opvallend zijn de bonte Afrikaanse manden, maar ook de geknoopte bankzitting is origineel. Verder worden er een gilet, een uiltje en enkele wanddecoraties geknoopt. De werkstukken zijn geschikt voor handwerkers die de basis van macramé al beheersen, die de verschillende termen kennen en weten wanneer ze moeten meerderen en minderen.

Een overzicht van de knooptechnieken is wel toegevoegd: in het boek zelf en ook nog als uitneembare kartonbijlage. Duidelijk fotowerk met enkele puur decoratieve illustraties.

 

De originele recensie vind je hier.

boek – macramé, in colours

13.99
Macramé, in colours!
kleurrijk knopen voor binnen en buiten

Auteur: Stefanie van Heusden

Macrame in Colours

Klik om het inkijkexemplaar te openen!

In dit boek laat ik zien hoe je de verschillende technieken van macramé kunt combineren. Verder neem ik je mee in de wereld van kunst en kleur. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Knooptechnieken macramé

Klik voor meer informatie!

 

Werk naar hartenlust aan diverse ontwerpen van onder andere home deco, schalen, kleding en accessoires. Het boek wordt geleverd met extra inlegboekje “Knooptechnieken”, dat gebruikt kan worden bij het maken van elk ontwerp.

Ga gauw aan de slag met deze knoopprojecten!