patroon @coloursoflife.nl

Durable Braided,

Is geschikt voor allerlei homedeco projecten op gebied van macramé, haken, breien. Vele patronen zijn geschikt om met dit geweldige garen te maken. Ook voor kinderprojecten. Het garen is Oekotex standaard 100 klasse 1 gecertificeerd. Deze certificering geeft aan dat het garen geen schadelijke stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Productklasse 1 is de hoogste klasse en geldt bijvoorbeeld voor textiel en speelgoed van textiel voor baby’s en peuters, wat Durable Braided zeer geschikt maakt voor kinderprojecten. Het mooie katoenen uiterlijk en de stevigheid van het garen maakt het uitstekend geschikt voor home deco projecten als manden, plantenhangers, tassen, kussens en wandkleden.

 

Durable Braided is een garen van 5 mm dik gevlochten koord en is gemaakt van 100% gerecycled zacht katoen. Dat geldt zowel voor de kern als de gevlochten buitenkant. Er zit 100 meter op een bol van ca. 480 gram en de adviesdikte van een naald is 8 – 10 mm. Deze certificering geeft aan dat het garen geen schadelijke stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Productklasse 1 is de hoogste klasse.

Het Durable Braided garen is verkrijgbaar in 19 trendy en natuurlijke tinten. De bol heeft een cilindervorm waardoor er gemakkelijk vanuit het midden van de bol te werken is, waarbij deze op zijn plek blijft liggen en het koord niet in de knoop raakt. Heerlijk om mee aan de slag te gaan. Vraag gerust naar patronen. Binnenkort komen er nieuwe patronen uit. Gratis kun je deze downloaden (free patterns). Ook alle andere patronen uit de diverse boeken en van deze site zijn geschikt voor dit garen.
Voor vragen mail ons gerust.

patronen en workshops met durable braided